AllSure bij AllSmart

Niet goed, geld terugNiet goed, geld terug

Gratis verzendingGratis verzending

Eenvoudig en kosteloos retournerenGratis retourneren

Snelle leveringSnelle levering

Veilig winkelen en betalenVeilig winkelen

Z-Wave Plus

Het meest geschikte en internationale protocol voor communicatie in huis is Z-Wave. Dit innovatieve protocol brengt alle elektronica samen in een energiezuinig, draadloos netwerk en zorgt ervoor dat alle apparaten met elkaar en met u kunnen communiceren. Daarbij valt te denken aan verlichting, beveiliging en sensoren. Een Z-Wave Plus netwerk kan tot 232 apparaten met elkaar verbinden. Z-wave maakt gebruik van de lage 868.42 Mhz frequentie. Deze frequentie wordt ook gebruikt door andere protocollen, maar dat zijn gesloten systemen (bijvoorbeeld Zigbee of andere systemen op dezelfde frequentie).

Mesh-netwerk

Z-Wave is een mesh-netwerk technologie. Elke onderdeel (node) of apparaat dat deel uitmaakt van het netwerk kan commando's zenden en ontvangen (tweewegverkeer). Afhankelijk van de gebruikte materialen in een gebouw werkt dit systeem door vloeren en muren heen. Hierdoor is het draadloze netwerk zeer betrouwbaar, omdat er vaak meer dan één route gebruikt kan worden om een apparaat te bereiken. Het netwerk van een Z-Wave systeem wordt sterker al naar gelang er meerdere apparaten zijn aangesloten.

Onderdelen in een Z-Wave netwerk

Een Z-Wave netwerk bestaat uit diverse onderdelen:

  • Controller / gateway. Dit is het hart van het geheel. Het regelt alle communicatie tussen de verschillende onderdelen van het netwerk. Daarnaast verzorgt het de communicatie van en naar uw smartphone, tablet of computer.
  • Node. Nodes zijn losse componenten (zoals schakelaars en sensoren), die als onderdeel van het Z-Wave netwerk zijn toegevoegd op de gateway. De gateway kan commando's ontvangen van en versturen naar elke node.

Versterker functie

Nodes met een versterker (repeater) functie kunnen het Z-wave signaal doorgeven aan andere nodes en de controller / gateway. Alleen nodes/apparaten die op 230V netspanning zijn aangesloten hebben een versterker functie. Batterij gevoede apparaten, zoals bijvoorbeeld een bewegingsmelder of rookmelder, hebben geen versterker functie omdat deze in een slaapstand gaan waarmee de batterij gespaard wordt.

Het is daarom goed om te beginnen met bijvoorbeeld schakelaars en dimmers, welke als eerste geïnstalleerd kunnen worden om vervolgens door het huis heen gemonteerd te worden. Hierdoor is een basisnetwerk beschikbaar door het huis heen. Vervolgens kunnen batterij gevoede apparaten (sensoren) in diverse locaties toegevoegd worden.


x
pname

Product is toegevoegd aan uw winkelmandje.

« Verder winkelen Afrekenen »
x
Fout

er is een probleem.

« Verder winkelen