Slimme beveiligingscamera kan bewoners en vreemden onderscheiden

Netatmo heeft een slimme beveiligingscamera gepresenteerd die de gezichten van bewoners leert kennen, en zo alarm kan slaan als er vreemden in huis zijn.
De Netatmo Welcome heeft een 1080p-camera met een blikveld van 130 graden. Dankzij infraroodverlichting kan de camera ook in het donker ruimtes in de gaten houden.

Gebruikers kunnen met apps voor Android, iOS, Mac en pc vanaf een afstand live met de beelden van Welcome meekijken. Dankzij gezichtsherkenning kan de camera individuele gezinsleden herkennen.Zo kunnen ouders bijvoorbeeld een push-bericht krijgen wanneer de camera ziet dat één van hun kinderen thuis komt. Welcome stuurt dan de naam van het kind of de partner, en hoe laat die thuis is gekomen.

Automatisch alarm

Wordt er een vreemdeling gesignaleerd, kan de camera direct alarm slaan en video-opnames maken. Die worden opgeslagen op een SD-kaart, nooit in de cloud. Op die manier wil Netatmo de privacy van gezinsleden garanderen.

​Naast de cilindervormige aluminium Welcome-camera heeft Netatmo ook bijbehorende sensoren gepresenteerd. Die kunnen bijvoorbeeld op deurposten worden gemonteerd, om de camera zo beter voor beweging in de kamer te waarschuwen. De sensoren kunnen ook op bijvoorbeeld de brievenbus worden bevestigd, om zo binnenkomende post te monitoren.

Beveiligingscamera’s bij AllSmart

AllSmart heeft een uitgebreid aanbod aan beveiligingscamera’s en IP-camera’s. Ga naar de webshop van AllSmart om alle beveiligingscamera’s te bekijken.

Een gedachte over “Slimme beveiligingscamera kan bewoners en vreemden onderscheiden”

Reacties zijn gesloten.